La mongeta del «ganxet»

La mongeta del ganxet

La mongeta del ganxet és una varietat de mongeta típica de Catalunya. es una variedad de alubia típica de Catalunya. Es conrea a les comarques del Vallès, el Maresme i algunes zones de la Selva. La grandària mitjana i la seva forma de ronyó la converteixen un producte molt fàcil de reconèixer. Però la mongeta del ganxet destaca sobretot pel seu característic sabor, suau i de gran cremositat, que fan d’ella un producte exclusiu i molt apreciat a la cuina.

Des de 2007 la Mongeta del Ganxet compta amb denominació d’origen protegida (DOP). El 2012, la Comunitat Europea li va atorgar la Denominació d’Origen Protegida a nivell europeu, amb la menció d’Apel·lació Geogràfica Protegida (AGP)

Les mongetes del ganxet de la Fundació Privada el Molí d’en Puigvert.

La Fundació Privada el Molí d’en Puigvert és una organització sense ànim de lucre. La nostra missió és crear i gestionar projectes empresarials que permetin generar oportunitats laborals, dirigides a augmentar la qualitat de vida de persones amb problemes de salut mental.

Una de les nostres activitats és la produdcción agrícola. Per a això disposem de 4,5 hectàrees de terreny qualificat com a ecològic per la CCPAE.

A la nostra Fundació cultivem les mongetes del ganxet des del cor del Maresme, a la localitat de Palafolls i a la vora del riu Tordera. La nostra mongeta estan certificades com a ecològica. És un producte lliure d’agents químics i que no ha estat exposat a processos o manipulacions que alterin el seu sabor. És un producte pur, sa, saludable i, sobretot, deliciós al paladar.

Tots els treballs, des de la sembra fins a la recollida, són efectuats per persones amb problemes de salut mental en procés de rehabilitació sociolaboral. Comprant les nostres mongetes del ganxet obtindràs un producte exquisit i participaràs de forma solidària en un projecte d’inserció laboral.

Si vols saber més sobre la nostra Fundació visita www.fundaciomoli.org